• Οξείδωση οργανικών ενώσεων- Διάκριση ταυτοποίηση οξυγονούχων οργανικών ενώσεων.

  Μία πρόταση για εργαστηριακή άσκηση στην «Οξείδωση οργανικών ενώσεων» και στην «Διάκριση ταυτοποίηση οξυγονούχων οργανικών ενώσεων», από τον συνάδελφο Θοδωρή Χαραλάμπη. Δείτε-Κατεβάστε το σκεπτικό και το φύλλο εργασίας.

  [Διαβάστε αναλυτικά...]
 • Αντιδράσεις προσθήκης στα αλκένια με χρήση Phet

  Παρουσιάζεται μια ιδέα για τη διδασκαλία των αντιδράσεων προσθήκης στα αλκένια με τη χρήση του εικονικού εργαστηρίου phet από το συνάδελφο Θοδωρή Χαραλάμπη. Το αντίστοιχο link για το συγκεκριμένο Phet είναι http://phet.colorado.edu/el/simulation/build-a-molecule Δείτε-Κατεβάστε το φύλλο εργασίας.

  [Διαβάστε αναλυτικά...]
 • Ενημερωτική – επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών που διδάσκουν Χημεία Β΄ Λυκείου

  Το ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων και ο σύμβουλος ΠΕ04 Κ. Καφετζόπουλος καλούν τους  εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Χημεία Β΄ Λυκείου να συμμετάσχουν σε ενημερωτική / επιμορφωτική συνάντηση στο ΕΚΦΕ στις 4 και 6/2/2014. Δείτε-Κατεβάστε την πρόσκληση.

  [Διαβάστε αναλυτικά...]
 • Ενημερωτική – επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών που διδάσκουν Φυσική στο Λύκειο 21,23/1/14

  Το ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων και ο σύμβουλος ΠΕ04 Κ. Καφετζόπουλος καλούν τους  εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Φυσική στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αρμοδιότητας του ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων να συμμετάσχουν σε ενημερωτική / επιμορφωτική συνάντηση με θέμα Παρουσίαση της εργαστηριακής άσκησης «Μέτρηση του μήκους κύματος μονοχρωματικής ακτινοβολίας (Γ΄Λυκείου)». Δραστηριότητες προσδιορισμού της έντασης του πεδίου βαρύτητας στο σχολικό εργαστήριο. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων αυτών θα συζητηθούν (α) οι υποχρεωτικές ασκήσεις «Μελέτη της ομαλά επιταχυνόμενης κίνησης» (Α΄

  [Διαβάστε αναλυτικά...]
 • Επιμορφωτική συνάντηση για το μάθημα της Φυσικής Α’ Γυμνασίου

  Τα Ε.Κ.Φ.Ε. Ομόνοιας, Αμπελοκήπων και Ηλιούπολης σε συνεργασία με τους Σχολικούς συμβούλους του κλ. ΠΕ04 της Δ.Δ.Ε. Α’ Αθήνας και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργανώνουν επιμορφωτική συνάντηση για το μάθημα της Φυσικής Α’ Γυμνασίου με τίτλο: « Η Φυσική της Α’ Γυμνασίου με πειράματα» με ομιλητή τον κ. Γεώργιο Θεοφ. Καλκάνη, καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής της συγγραφικής ομάδας του σχολικού βιβλίου του μαθήματος. Δείτε-Κατεβαστε

  [Διαβάστε αναλυτικά...]