Ο υπολογισμός του g στο σχολικό εργαστήριο

Εδώ παρουσιάζονται πειράματα υπολογισμού της έντασης του πεδίου βαρύτητας / επιτάχυνσης της βαρύτητας (g) στην επιφάνεια της Γης με διαφόρους εναλλακτικούς τρόπους, οι οποίοι καλύπτουν ευρύ φάσμα από την ύλη της Φυσικής που διδάσκεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα πειράματα αυτά καθώς και τα αντίστοιχα  φύλλα εργασίας αποτελούν προϊόν της συνεργασίας των εκπαιδευτικών που διδάσκουν Φυσική στα σχολεία ευθύνης του ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων. Θα παρουσιαστούν σε workshop στο 15ο συνέδριο της ένωσης φυσικών.

Το υλικό υπάρχει στη διάθεση μαθητών και εκπαιδευτικών τόσο εδώ  στην ιστοσελίδα του ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων όσο και σε ηλεκτρονικό πίνακα

http://padlet.com/wall/Experiments_about_g

όπου υπάρχει η δυνατότητα όχι μόνο χρήσης του από τους εκπαιδευτικούς, αλλά και συνεχούς εξέλιξής του ή και επέκτασής του. Όλοι οι εκπαιδευτικοί της περιοχής ευθύνης του ΕΚΦΕ (και όχι μόνο αυτοί που ανέπτυξαν το αρχικό υλικό) έχουν τη δυνατότητα παρέμβασης στον ηλεκτρονικό πίνακα ώστε να κάνουν παρατηρήσεις ή προσθήκες.

Κατεβάστε το συμπιεσμένο αρχείο (File-download) όπου είναι ένας φάκελος με δύο αρχεία ένα e-book με το σκεπτικό κάθε άσκησης και τα αντίστοιχα φύλλα εργασίας, καθώς και ένα excel στο οποίο υπάρχει ένα φύλλο για κάθε άσκηση. Οι μαθητές μπορούν να εργαστούν μόνο στα φύλλα εργασίας. Τα αρχεία excel εκτιμά ο εκπαιδευτικός κατά περίπτωση αν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ή όχι από τους μαθητές. Από τα περιεχόμενα με ctrl+κλικ οδηγούμαστε στην αντίστοιχη σελίδα. Επίσης με ctrl+κλικ λειτουργούν τα links.  Επίσης το excel με το e-book καλά είναι να είναι στον ίδιο φάκελλο ώστε να λειτουργούν τα links.

Κατεβάστε