Δημιουργία πίνακα ανακοινώσεων για την επικοινωνία μας

Σας ενημερώνουμε ότι στο site του ΕΚΦΕ υπάρχει από 9/12/13 ένα άρθρο για την μέτρηση του g στο σχολικό εργαστήριο. Αυτό θα δοκιμασθεί, θα βελτιωθεί, θα διορθωθεί και θα επεκταθεί με τη συμβολή σας όπως ήδη αναφέρεται στο άρθρο. Θα γίνει μέσα στο Γενάρη (στο πλαίσιο μιας συνάντησης) και η παρουσίαση των ασκήσεων.

Ήδη κάποιοι συνάδελφοι (Κατέρης ? Λάζος ? Τσούκος) έχουν ανταποκριθεί (και με τη βοήθεια τους διαμορφώθηκε το άρθρο), συζητήσαμε και αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε το αποτέλεσμα της εργασίας σε κάποια ημερίδα ή συνέδριο αναδεικνύοντας το ρόλο των ΕΚΦΕ στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών (και) στο πεδίο της παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού από τους ίδιους ως προϊόν της συνεργασίας τους σε τοπικό επίπεδο.

Το θέμα δεν είναι να επινοήσουμε πρωτότυπα ή εντυπωσιακά πειράματα. Ο στόχος μας είναι να γίνει μια ολιστική παρουσίαση της μέτρησης του g μέσα από την ύλη πολλών κεφαλαίων με πειράματα απλοποιημένα για τους μαθητές, δοκιμασμένα και να είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν στα εργαστήρια των σχολείων σε λογικό χρόνο. Επίσης, να υπάρχει το αντίστοιχο υλικό στη διάθεση όλων των συναδέλφων για χρήση στο σχολείο. Όλη αυτή η προσπάθεια δημιουργίας εκπαιδευτικού εργαστηριακού υλικού θα είναι προϊόν συνεργασίας εμάς των εκπαιδευτικών.

Ο καθένας μπορεί να προσφέρει, με νέες ιδέες, με παρατηρήσεις και με τα συμπεράσματά του αν το δοκιμάσει με μαθητές.

Για να γίνει ευκολότερη η επικοινωνία όλων μας αποφασίσαμε με τους συναδέλφους που ήδη ανταποκρίθηκαν να κάνουμε ένα ηλεκτρονικό κοινό πίνακα ανακοινώσεων ώστε ο καθένας μας να μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του γύρω από το θέμα, να ανεβάσει ένα αρχείο ή μια διασύνδεση.   Μπορείτε να μπείτε στη διεύθυνση

http://padlet.com/wall/Experiments_about_g

Εκεί αναρτήστε την άποψη, την παρατήρηση ή την πρότασή σας.