Συνάντηση για εκπαιδευτικούς ΓΕΛ-ΕΠΑΛ και Γυμνασίου

Ο Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων Α Αθήνας Π. Κ. Στασινάκης και ο Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ04  Κ. Καφετζόπουλος, στο πλαίσιο της επιμόρφωσης για την εργαστηριακή διδασκαλία των Φυσικών επιστημών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο καλούν τους εκπαιδευτικούς ΠΕ04 αρμοδιότητας του ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων σε επιμορφωτική επίσκεψη στο εργαστήριο του συναδέλφου Λάζου Παναγιώτη στο 26ο ΓΕΛ Αθήνας την Πέμπτη 14/12, 12-2 μμ για τα ΓΕΛ-ΕΠΑΛ και την Τρίτη 19/12, 12-2μμ για τα Γυμνάσια.

Ανάμεσα σε αυτά τα θαυμάσια που θα δούμε θα   ξαναγνωριστούμε με τη φωτοελαστικότητα, θα δούμε να δημιουργείται με φως η γραφική παράσταση απομάκρυνσης ? χρόνου σε μία αρμονική ταλάντωση και θα μελετήσουμε όμορφες καμπύλες σε μία κούπα με γάλα. Θα ερευνήσουμε αν το γυαλί είναι τελικά κακός αγωγός του ηλεκτρικού ρεύματος, θα δούμε κώνους να αψηφούν(;) την βαρύτητα και θα πάρουμε ιδέες για χρήσιμες κατασκευές με απλά υλικά.

Το εργαστήριο του 26ου ΓΕΛ στεγάζεται στο 26ο ΓΕΛ στον 2ο όροφο στην οδό Μαρασλή 8-10, στο Κολωνάκι.

Δυστυχώς υπάρχει δυσκολία για παρκάρισμα αυτοκινήτων. Προσπαθήστε να εξυπηρετηθείτε με τα μέσα. Από σταθμό  μετρό Ευαγγελισμός με τα πόδια μέχρι το Μαράσλειο.