Επιμορφωτική συνάντηση Λυκείου

Ο Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων Π. Κ. Στασινάκης σε συνεργασία με τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ04 Δρ. Κ. Αποστολόπουλο, προσκαλούν σε επιμορφωτική συνάντηση τους/τις εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Επιστήμες της Φύσης στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, με θέματα:

Α. Σύντομες οδηγίες για τη διαχείριση της διδακτέας ύλης στα μαθήματα Επιστημών της Φύσης του Λυκείου.

Β. Μελετώντας το χυμό του πορτοκαλιού (Χημεία Α΄ Λυκείου). Η εργαστηριακή άσκηση αποτελείται από τις ακόλουθες δραστηριότητες: Ανίχνευση νερού, γλυκόζης, φρουκτόζης, αμύλου και βιταμίνης C, Προσδιορισμός pH, Αποχρωματισμός του χυμού με ζωικό άνθρακα, Προσδιορισμός της περιεκτικότητας του χυμού σε βιταμίνης C, Προσδιορισμός της περιεκτικότητας του χυμού σε οξέα (κιτρικό οξύ).

Γ. Ενδόθερμα και εξώθερμα φαινόμενα: Μελέτη της διάλυσης των ενώσεων NH4Cl, NaOH και CaCl2 στο νερό (Χημεία Γ΄ Λυκείου).     

Η επιμορφωτική συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής. Στόχος, οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες να εκπαιδευτούν σε επιμέρους εργαστηριακές ασκήσεις Χημείας.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων, Παναγή Κυριακού 12, Αμπελόκηποι, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, 11:45-14:00.

Ανακτήστε το σχετικό έγγραφο.