Ημερίδα στις Φυσικές Επιστήμες για E΄ Τάξη Δημοτικού

Διασχολική επιμορφωτική Ημερίδα με βιωματικές δράσεις και πειράματα στο εργαστήριο για εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην Ε΄ Τάξη. Η υλοποίηση της Ημερίδας προγραμματίζεται  στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων της Σχολικής Συμβούλου της 15ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων, με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας και τη Δ/ντρια Εκπαίδευσης κ. Ιωάννα Κων. Ψίνα (ΠΕ06) και τον κ. Παναγιώτη Κ. Στασινάκη,  βιολόγο, Υπεύθυνο στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Α’ Αθήνας (Αμπελοκήπων).

ΧΡΟΝΟΣ: Η διασχολική Ημερίδα με πειράματα στο εργαστήριο του 1ου ΕΚΦΕ Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/03/2018, από τις 08.30΄- 14.00΄.

ΧΩΡΟΣ: Η διεύθυνση του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Α΄ Αθήνας ( ΕΚΦΕ) βρίσκεται στον 3ο όροφο του 2ου Πειραματικού Λυκείου Αθηνών, Παναγή Κυριακού 12, Αμπελόκηποι, 11521 Αθήνα (είσοδος από Έλενας Βενιζέλου), τηλέφωνο: 210-6445674.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Η Ημερίδα σχεδιάζεται για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην Ε΄ Τάξη σε σχολεία ευθύνης της 15ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής και συγκεκριμένα:  1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 9ο, 13ο, Δ.Σ. Αθηνών, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 6ο, 7ο, Δ.Σ. Καισαριανής, 5ο Δ.Σ. Δάφνης «Γεώργιος Μπουζιάνης», ΙΔ. Δ.Σ. Αρμενικός Κυανούς Σταυρός, Ιδ. Δ.Σ. «Σχολή Χιλλ».

 

ΘΕΜΑ: «Διδάσκοντας Φυσικές Επιστήμες».

Τα πειράματα στο εργαστήριο που θα παρουσιαστούν στην Ημερίδα εντάσσονται στο Πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Επιμορφωτικού Προγράμματος «Διδακτική +Δράση για το Παιδί», που συνδιαμόρφωσαν η Σχολική Σύμβουλος με τους Συλλόγους Διδασκόντων και στοχεύουν στην ανάδειξη δημιουργικών τρόπων σχεδιασμού εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τις Φυσικές Επιστήμες.