Σεμινάριο κατασκευής ιστοσελίδων

Ο υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων Π. Κ. Στασινάκης και ο σύμβουλος ΠΕ04 Κ. Καφετζόπουλος προσκαλούν τους/τις  εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες στα Γυμνάσια, στα Λύκεια ή στα ΕΠΑΛ, στο επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο «Δημιουργία & Διαχείριση Ιστοσελίδων για Εκπαιδευτικούς Σκοπούς».

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες να κατασκευάσουν και να διαχειριστούν μία ιστοσελίδα, την οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για δημοσιοποίηση του προσωπικού τους έργου, για κοινοποίηση των δράσεων του εργαστηρίου τους ή για την παρουσίαση του σχολείου τους στον ελληνικό και διεθνή χώρο του διαδικτύου.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα γίνει δια ζώσης, βιωματικά και θα ολοκληρωθεί σε δύο κύκλους συναντήσεων, ως εξής:

  • Εκπαιδευτικοί Γυμνασίου, Τρίτη 23 Ιανουαρίου & 6 Φεβρουαρίου 2018, 11:30-14:00.
  • Εκπαιδευτικοί Λυκείου/ΕΠΑΛ, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου & 1η Φεβρουαρίου 2018, 11:30-14:00.

Οι συναντήσεις θα γίνουν στην Αίθουσα Υπολογιστών του 2ου Πειραματικού Λυκείου Αθηνών, Παναγή Κυριακού 12, Αμπελόκηποι.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα χρησιμοποιηθεί η δωρεάν πλατφόρμα δημιουργίας Ιστολογίων – Ιστοσελίδων WordPress. Η εγκατάσταση θα γίνει στον ιδιωτικό χώρο που διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) και για τη συμμετοχή τους απαιτείται μόνο να έχουν πρόσβαση στο ΠΣΔ, δηλαδή «Όνομα Χρήστη» και «Κωδικό Πρόσβασης» (τα στοιχεία που χρησιμοποιείτε για να εισέρχεστε στις υπηρεσίες του ΠΣΔ).

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις:

  • 1η φάση: εγκατάσταση εφαρμογής, πριν τις προγραμματισμένες συναντήσεις (με αναλυτικές οδηγίες που θα σταλούν στους ενδιαφερόμενους / στις ενδιαφερόμενες).
  • 2η φάση: 1η συνάντηση όπου θα δημιουργήσουμε και θα μορφοποιήσουμε άρθρα και σελίδες, θα προσθέσουμε έγγραφα (αρχεία .doc, .pdf, κτλ), θα εισάγουμε εικόνες και θα φτιάξουμε συλλογές από εικόνες, θα προσθέσουμε λέξεις κλειδιά, θα δημιουργήσουμε συνδέσμους σε άλλες ιστοσελίδες, θα εισάγουμε βίντεο ή άλλες εφαρμογές από το διαδίκτυο, κτλ.
  • 3η φάση: 2η συνάντηση όπου θα ασχοληθούμε με την εμφάνιση της ιστοσελίδας, τις δυνητικές της μορφές, τις επιπλέον λειτουργίες μέσω της εγκατάστασης μίνι-λογισμικών, την εισαγωγή χρηστών, το σχολιασμό στις αναρτήσεις, τις γενικές ρυθμίσεις, τη μεταφορά της ιστοσελίδας σε άλλο χώρο, το μενού πλοήγησης, κτλ.

Καθ? όλη τη διάρκεια των σεμιναρίων θα υπάρχει χώρος ανταλλαγής απόψεων (φόρουμ), όπου όσοι/όσες συμμετέχουν θα μπορούν να καταγράφουν τις απορίες/προτάσεις τους και θα λαμβάνουν άμεσες απαντήσεις.

Η επιλογή της πλατφόρμας WordPress και του ΠΣΔ γίνονται καθώς αμφότερα προσφέρονται δωρεάν, είναι εύχρηστα και επιπλέον εξασφαλίζουν παρουσία στο διαδίκτυο για εκπαιδευτικούς σκοπούς (χωρίς εμφάνιση διαφημίσεων, ο/η διαχειριστής/διαχειρίστρια έχει τον απόλυτο έλεγχο της ιστοσελίδας του/της και επιπλέον παρέχοντας υψηλό επίπεδο ασφάλειας).

Όσοι/όσες επιθυμείτε να συμμετάσχετε θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα https://ekfe-ampel.att.sch.gr/?page_id=1116

Στη συνέχεια θα λάβετε αναλυτικές οδηγίες για την εγκατάσταση της εφαρμογή (1η φάση σεμιναρίου), ώστε να ακολουθήσουν οι συναντήσεις της 2ης και 3ης φάσης. Για την εγκατάσταση (1η φάση) θα χρειαστεί να διαθέσετε περίπου 1 (μία) ώρα.

Για οποιαδήποτε απορία/διευκρίνιση επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο του ΕΚΦΕ στο stasinakis.ekfe@biologia.gr

Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές/ντριες να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς.

Δείτε το σχετικό έγγραφο.