Εκπαιδεύοντας τους αυριανούς υπερασπιστές των θαλασσών μας

Ξεκίνησαν οι μαθητικοί διαγωνισμοί ζωγραφικής (για μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού) και βίντεο ( για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου) στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαιδεύοντας τους αυριανούς υπερασπιστές των θαλασσών μας».

Πρόκειται για διαγωνισμούς Καλών Πρακτικών που έχει ως πυρήνα την ενίσχυση της γνώσης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι μαθητές μαθαίνουν να σκέφτονται κριτικά, να συνεργάζονται, να ερευνούν, να εκφράζονται, να δημιουργούν και να επικοινωνούν. Παράλληλα ενισχύεται η σύνδεση της μαθητικής κοινότητας με το κοινωνικό και επιστημονικό περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε
https://www.yperaspistes-thalasson.gr/el/diagwnismoi

Διοργανωτές του Διαγωνισμού είναι το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. Το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) είναι κρατικός ερευνητικός οργανισμός (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου) που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. αποτελείται από τρία ερευνητικά Ινστιτούτα: το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών, το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων και το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας.